2019. április 22., hétfő

LOBÉLIÁK A GANGON

LOBÉLIÁK A GANGON

Most, hogy a tavasz a nyakunkon van, eldöntöttem, idén ismét "arborétumot" alakítok ki lakásajtóm mellett a gangon. Nem sokat tököltem teketóriáztam, felsurrantam a Farkasréti temetőhöz, ahol az ünnepnapok alatt is nyitva tartanak a virágárusok (naná, ilyenkor van a legnagyobb bevételük) - és rögtön vettem öt Lobelia-példányt. (E növény flamand botanikusról, Matthias de L'Obelről kapta szépséges nevét.)


Most pedig iszkiri ismét ugyanoda, mert úgy találom, hogy a vásárolt öt példány kevés a hatalmas virágládák megtöltéséhez.

 (Évekkel ezelőtt a házunk - magát főfőnöknek képzelő - lakója rám parancsolt, hogy ezeket a ládákat azonnal távolítsam el, mert - szerinte - ezek miatt a gang leszakadhat! Mondtam neki válaszképp: "Hozzon egy statikustól erre vonatkozó szakvéleményt!" - Nem hozott... A ládák pedig a helyükön maradtak!)

Holnap tele lesznek lobéliákkal!

Rahmanyinov- Húsvétra

Szergej Vasziljevics Rahmanyinov (Сергей Васильевич Рахманинов) Olasz polkája azt hiszem sok hölgy-olvasómnak több örömet szerez a húsvéti ünnepnapok alatt, mint a Krasznaja Moszkva, vagy más - az orrot napokig irritáló - pacsuli hajra csepegtetése!




Az itt látható/hallható filmrészleten Enrico Pace és Igor Roma adja elő négykezes változatban. Javaslom, hogy 0:44-kor különösen figyeljenek (az egy parádés kézmozdulat, messze szellemesebb, mint a kölni-fröcskölés)!
Kellemes ünnepet!