2023. november 15., szerda

HÁROM SÁRKÁNY

 Ezt a dalt Lázár Mária és Rajnay Gábor éneklik a HÁROM SÁRKÁNY című filmben:


                        https://www.youtube.com/watch?v=n42lRtwoLUo

Széles e világon nincs aki szeret,

Nincs akinek írjak néha levelet.
Nincs akire várjon szomjasan a szám,
Nincsen aki gondol rám! Nincs párom.
Széles e világon mért van szerelem?
Mért nincs aki kérdje: fáj-e a szívem?
Mért nincs aki látna sírni igazán,
Csak a fehér párnám.

/// Amikor Faina szendereg, gyakran mellette ezt DÚDOLOM magamban... ///



MERJÜNK NAGYOT!



- Kedves Asszonyok! POLGÁRTÁRSNŐK! / :) /, Uraim, párttársaim, a miniszter urakkal a Naphegyen tervezzük, hogy hazánk nem csak TELJESSÉGGEL indokoltan csatlakozik egy KORMÁNYHATÁROZATTAL a Greenpeace VÉDJÜK MEG AZ ÓCEÁNOKAT-kezdeményezéséhez, és UTASÍTSA a A Földrajzinév-bizottságot (FNB) a földrajzi nevek megállapításával összefüggő feladatok ellátására, jelen esetben a Balaton, mint magyar tenger HOZZÁCSATOLÁSÁT a világóceánhoz! :) Hiszen az agrárminiszter mellett működik. Hatáskörét előbb a 71/1989. (VII. 4.) MT-rendelet, majd a 303/2007. (XI. 4.) Kormányrendelet állapította meg. Feladata a magyarországi hivatalos földrajzi nevek megállapítása, valamint a külföldi földrajzi nevek (például országnevek) hivatalos magyar megfelelőjének megállapítása, használatuk és nyilvántartásuk szabályozása. A rendeletek tételesen felsorolják, hogy mi számít a rendeletek szempontjából „hivatalos” földrajzi névnek. Az 1989-es rendelet 2. §-a még így fogalmaz: „A hivatalos kiadványokban, hatósági eljárásban az e rendelet alapján megállapított hivatalos földrajzi nevet kell használni”, a 2007-es rendeletben azonban már ez áll: „A rendelet hatálya kiterjed egyes hivatalos földrajzi nevek megállapítására, véleményezésére és a földrajzi nevek nyilvántartására.” Az FNB által megállapított nevek tehát hivatalos nevek.





És még valami! Ismétlem: és még valami! Bár halvány gőzöm sincs, mi az a Lechner Nonprofit Kft, de BIZTOS ami biztos, azt is tájékoztatnunk kell!
- Na de miniszterelnök úr! Hiszen a Lechner Nonprofit Kft. Magyarország-i vállalat, székhelye: Budapest. A cég főtevékenysége: Építészmérnöki tevékenység. A vállalat 2013. január 07.-ben alakult. Az alkalmazottak száma jelenleg: 605 fő. A főbb pénzügyi adatai alapján, Lechner Nonprofit Kft. értékesítés nettó árbevétele mintegy 16,57%- növekedést -t mutat. A vállalat összes eszközéről a következő trend megfigyelhető: 51,96% növekedés. Lechner Nonprofit Kft. árbevétel-arányos megtérülési mutatója (ROS) 1,98%- százalékkal növekedett 2021-ben.
- Rendben, ez jól hangzik, akkor ők is TUDJANAK erről!
És még egy nem-mellékes UTASÍTÁSOM: mégpedig az, hogy a HULLÁMZÓ BALATON TETEJÉN, tehát a korábbi USA tengerészgyalogosság HIMNUSZA helyett, amely jelenleg valami Jaques Offenbach, BRABANTI GENOVEVA operettben két csendőr által énekelt duett - KÖTELEZŐEN az amcsikra is ez legyen, és KÖTELESEK legyenek ők is MAGYARUL énekelni! / :) / - Kérem honfitársaimat, ha ismernek valakit az USA tengerészgyalogosságánál, úgy érje el ennek ELSAJÁTÍTÁSÁT! :)
"Hullámzó Balaton tetején,
Csónakázik egy halászlegény.
Hálóját a szerencse,
Őt magát a kedvese,
Elhagyta, el a szegényt." - kelt ez a TITKOS jegyzőkönyv KÉTEZERVALAHÁNYIZÉBEN, november 15-én ... :)
/// Bekiabálás a Pom-Pom játszótérről egy addig játszó lurkó HANGJÁN: Miniszterelnök úr, ez aztán a KIRÁLYSÁGOSSÁG! :) ///- - - - ((( Azt pedig, hogy a Greenpeace mégis hogyan képzeli ezt, nevezetesen hogy majd ÖSSZMAGYAR összefogással megmentjük az óceánokat... ööö... azt talán Petőfi Sándor egyik, Borjádon, 1845. szeptember 26. - október 7. között írt versének részlete jelzi - ezt pedig NÉGYSZER kell ismételni:
"Az országúton végig a szekérrel
A négy ökör lassacskán ballagott!" :) )))