2020. december 17., csütörtök

Rakoncátlan/szökős TÜSKÉS gömbhalam

Tüskés gömbhal-preparátumom mintegy 30 évig NYUGTON őrizte a tengeri-"herkentyű"-gyűjtemény tároló ódon faszekrényen a különféle csiga-, kagyló-, korallvázakat, és sajnálatos módon olybá tűnik, megsértődhetett, hogy az ő szórakoztatására nem szánok annyi időt, mint az ebeimre, így ma MEGSZÖKÖTT! Komolyan: ahogy délelőtt ránéztem a törzshelyére, csak a "hűlt helyét" láttam... Nosza, nekem sem kellett több, átnéztem aggódva a lakás minden zugát, de sehol nem leltem, így kimenve a lakásajtón, mit látok: iszkol elfele a gangon...


...próbáltam utolérni, de nagyon rájöhetett a hosszas helyben-lét után a testmozgás igénye, így a gangon utol sem érhettem...


...midőn a lépcsőházban a lépcsőfokokon bucskázott lefele, nagy-nehezen "nyakon-csíptem", ami két okból is macerás: egyrészt az egész testét SZÚRÓS tüskék borítják, másrészt (mint a képen is látszik/!/), nincsen DEFINIÁLHATÓ nyaka! Végül sikerült elkapnom, de mivel nem kívánom kockáztatni az újabb szökését, HAMAROSAN a Magyar Természettudományi Múzeum TERMÉSZETBÚVÁR TERME számára adom át, az ottani foglalkozásokon a lurkóknak BIZONYOSAN elnyeri tetszését!

Amúgy az ilyen preparátumok gazdái számos hasznosítási módját tarthatják számon, jelesül:

- Nem kér enni!

- Soha nem pofázik vissza, bármit csendben megHALlgat!

- Ha gyenge lámpaizzót helyezünk bele Halloween idején, a környék legizgalmasabb "tökével" rendelkezünk majd, de a nagyszobába KÖZPONTI lámpatestként is lenyűgöző, és a szomszédok IRIGYSÉGE garantálható!

Ebben az esetben még, ha vicces-kedvű személy látja, netán megkérdezheti: - "Tök-e hal?🙂

- Karácsonykor az előző pontban jelzetten kivilágítva LENYŰGÖZŐ fenyőfadísszé alakítható!

- Nem utolsósorban, ha már elegünk van mind családtagjaink, mind kollégáink, gyakorlatilag BÁRKI közelségétől, és szeretnénk elvonulni a külvilágtól, ám a pszichiátereket semmi ész-érv nem győzi meg, kötözzünk egy cukorspárgát a tüskéi köré keresztül-kasul, majd magunk után húzva kezdjük körbejárni a kerületet széltében-hosszában, s ha kérdezik, hogy mi a frászt csinálunk, flegmán csak annyit mondjunk:

"-Sétáltatom a gömbhalamat, nem látod?"

Innentől a társadalombiztosítás már komolyan vesz minket, és evidens, hogy beutalnak a hőn-áhított idegszanatóriumba! 🙂

 https://www.youtube.com/watch?v=eoWuO0sMAM8