2019. június 15., szombat

A RÁK DOHÁNYZÁST OKOZHAT!


A RÁK DOHÁNYZÁST OKOZHAT!

(Ötlet: © UP - Kivitelezés: © MVA)

KISZEL TÜNDE (és a sötétség madara)

KISZEL TÜNDE (és a sötétség madara)

Tegnap este a televízióban volt "szerencsém" Kiszel Tündét látni... Ez felébresztett bennem egy emléket egy vele történt találkozásról, amelyre a Grand Fotóügynökség (a Városmajor utca 12. szám alatt székeltek) irodájában került sor. Épp néhány képet vásárolni mentem oda (például az általam akkoron főszerkesztett ÉlőVilág magazinhoz Stephen Dalton pompás gyöngybagoly-fotográfiáját, amelybe sok évvel korábban, agárdi madárvártai kisdiákként szerettem bele).


AZ OMINÓZUS GYÖNGYBAGOLY
(legalább oly dekoratív, mint Tünde...)
((E kép manapság is megvásárolható a

www.cultiris.com
képügynökségnél, ahol évekig segítettem a kulcsszavazásban.))


Ekkor a dekoratív médiaszemélyiség belibbent a szobába.

Kulturáltan bemutatkozott:

- Kiszel Tünde vagyok, A TELEVÍZIÓTÓL (azt már nem tette hozzá, hogy mely/!/ televíziótól, merthogy ő akkoron a Budapest Tv munkatársa vala).

Na, gondoltam magamban: "most vajon mi fog történni, egyszercsak?" (idézet Vámos Miklós kisfiától, amelyet V. M. a "Lehetetlen" című, 80 adást megélt (1995–1998) műsorának felvezetőjében mesélt)...


Vitathatatlan médiaszemélyiség
(bár nem oly dekoratív, mint Tünde...)


Tündike azonnal - és ellentmondást szinte nem tűrően - kérést intézett a titkárnőhöz, hogy legyen már olyan jó, és engedjen meg egyetlenke potyatelefont, mert neki már nincs ideje visszaliftezni az ötödik emeletre, és pontos szeretne lenni a következő találkozóján. Az ügynökségi munkatárs meglepően engedékenynek bizonyult, és mint egy engedékenyhez stílszerű, engedett.

A telefonálás lezajlott, majd a dús szemöldökű hölgy újabb kéréssel állt elő: most pedig egy mobilszámot szeretne az Ügynökség kontójára megejteni.

Örökre emlékezetes diplomáciai bravúr volt, amit ott/akkor a talpraesett titkárnő válaszolt:

- Én ehhez nem ragaszkodnék.

A váratlan "vendég", hogy lelkiismeretfurdalást ébresszen szívtelen beszédpartnerében, távozásakor csak ennyit válaszolt:

- Jó, akkor majd beszélek a saját telefonomról.

Értsük kérem: így neki a SAJÁT kütyüjét kell amortizálnia!

Elég fura abgang volt!