2019. június 2., vasárnap

A TÉMA EZÚTTAL A GANGON HEVER

SZARKAKA?

Nem gondoltam volna, hogy a "heverő" témákról többet szólok, de egy mai fejlemény mégis erre késztetett. Háttér-információként el kell mesélnem, hogy a múlt héten történt: lépcsőházunkban valamely élőlény a hullatékát helyezte le a postaládák előtt, és az egyik - vélhetőleg az épp fölöttem lakó - szomszéd (a "stílusa" legalábbis erre enged következtetni) kitett az üzenőfalra egy felhívást (elnézést, szó szerint kell idéznem, mert klasszikusokat ugye...): "KUTYAKAKA! TAKARÍTSA FEL!" - és ezen "írásával" párhuzamosan a földszintet, a "tett" színhelyén beterítette újságpapírokkal... gyakorlatilag még jobban telepiszkította önnönmaga a területet! :) Erre a kiírásához szép gyöngybetűkkel odatoldottam, hogy "Falkám nevében kijelenthetem, hogy kulturált falka a lépcsőházban nem piszkít, és nem szórja tele újságpapírokkal a lépcsőházat!" - volt nagy derültség a lakóközösségben... De ez önmagában még nem egy igazi facebook-téma.
Az igazi fordulatot ma vette az ügy: hazajövet látom ám, hogy a félemeleten, ahol e jóasszony takarít (napjában többször, jobbadán a fél napot a gangokon tölti), nos tehát a félemeleten épp középtájt valami hullaték "díszlik". Márpedig az a lakrész ráccsal lett lezárva, oda tehát kutya semmiképp sem juthat be! Ergo: jó eséllyel egy macska a "bűnös"! :) 




S ami még lehetséges opció, hogy egy tréfás kedvű Pica pica a tettes, és névjegyét hagyta ott, egyfajta stílszerű véleménynyilvánításként... Mert e tudományos név a szarkát takarja (újságpapír nélkül!)!...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése