2020. április 5., vasárnap

Koponyatusrajz-akcióm


Kedves blogolvasóim és facebook-tagok, azt tapasztalva, hogy a múlt évezred során készített koponya-tusrajzaim milyen nem-várt nagy sikert arattak, ezen a HÉTEN, 2021. NOVEMBER 25. csütörtöktől különleges akciót hirdetek, amely során KEDVEZMÉNYES áron kínálom szinte valamennyit, amelyek NÉZŐKÉPEKBEN megtekinthetőek a Cultiris Képügynökség honlapján: cultiris.com - Ha egy komolyabb érdeklődő egyszerre TÖBB rajzomat kívánja megvásárolni, úgy TOVÁBBI KEDVEZMÉNYT kap! Egyúttal jelzem, hogy a korábbi, hasonló hirdetésem kapcsán több koponya-tusrajzomat már megvásárolták, így például a szürke farkas koponyarajzának EREDETI verziója már nem elérhető, MÁSOLATBAN ugyanakkor, névre szólóan DEDIKÁLVA, így is értéket képvisel, és szép szobadísz válhat belőle is! 
Ugyanakkor abból kiindulva, hogy annak idején PETÉNYI SALAMON JÁNOS kéziratainak EGY része napvilágot látott TÖREDÉKEK Petényi Salamon műveiből címmel, a REMÉLT vásárló AJÁNDÉKBA kap TÖBB, a nevére dedikált gépelt kéziratlapot, saját golyóstollal írt jegyzeteimmel, a MAGYARORSZÁG KISEMLŐSEINEK HATÁROZÓJA, annak idején STENCILEZETT FORMÁBAN "kiadott" művemből! 🙂
A facebook-idővonalamon csupán egy MINTAKÉPET teszek közzé, ugyanakkor, ha JÓ MINŐSÉGBEN láthatóan szeretnék megtekinteni ezeket, úgy javaslom megtekinteni blogom erről szóló friss bejegyzését, amelynek linkje: flora-es-fauna.blogspot.com - Eredetileg úgy terveztem, hogy eme koponyarajzok alá beírom sorjában a fajneveket, de ezt revideáltam, aki valamelyiket szeretné magáénak tudni, attól a minimum-elvárás, hogy felismerje!🙂 Érdeklődni lehet akár itt PRIVÁT párbeszédablakban, vagy az upeter@freemail.hu elektronikus címemen!









 


Ismétlem, hogy a szürke farkas koponyarajzának EREDETI verziója már nem elérhető, MÁSOLATBAN ugyanakkor, névre szólóan DEDIKÁLVA, így is értéket képvisel, és szép szobadísz válhat belőle is! 












Ez az utolsónak maradt "apróság" pedig a Föld egyik LEGNAGYOBB érdekessége, a dongódenevér (Craseonycteris thonglongyai) koponyája, ez egy 1973-ban Thaiföldön felfedezett denevérfaj, amely egyben a legkisebb emlősállatok egyike, akkora, mint egy dongó, testtömege 1,5-3 gramm (a rajz a faj típuspéldánya alapján készült, a londoni Natural History Museum gyűjteményében, leltári szám: 77.2990).















Nincsenek megjegyzések: