2019. június 2., vasárnap

A TÉMA EZÚTTAL A GANGON HEVER

SZARKAKA?

Nem gondoltam volna, hogy a "heverő" témákról többet szólok, de egy mai fejlemény mégis erre késztetett. Háttér-információként el kell mesélnem, hogy a múlt héten történt: lépcsőházunkban valamely élőlény a hullatékát helyezte le a postaládák előtt, és az egyik - vélhetőleg az épp fölöttem lakó - szomszéd (a "stílusa" legalábbis erre enged következtetni) kitett az üzenőfalra egy felhívást (elnézést, szó szerint kell idéznem, mert klasszikusokat ugye...): "KUTYAKAKA! TAKARÍTSA FEL!" - és ezen "írásával" párhuzamosan a földszintet, a "tett" színhelyén beterítette újságpapírokkal... gyakorlatilag még jobban telepiszkította önnönmaga a területet! :) Erre a kiírásához szép gyöngybetűkkel odatoldottam, hogy "Falkám nevében kijelenthetem, hogy kulturált falka a lépcsőházban nem piszkít, és nem szórja tele újságpapírokkal a lépcsőházat!" - volt nagy derültség a lakóközösségben... De ez önmagában még nem egy igazi facebook-téma.
Az igazi fordulatot ma vette az ügy: hazajövet látom ám, hogy a félemeleten, ahol e jóasszony takarít (napjában többször, jobbadán a fél napot a gangokon tölti), nos tehát a félemeleten épp középtájt valami hullaték "díszlik". Márpedig az a lakrész ráccsal lett lezárva, oda tehát kutya semmiképp sem juthat be! Ergo: jó eséllyel egy macska a "bűnös"! :) 




S ami még lehetséges opció, hogy egy tréfás kedvű Pica pica a tettes, és névjegyét hagyta ott, egyfajta stílszerű véleménynyilvánításként... Mert e tudományos név a szarkát takarja (újságpapír nélkül!)!...

"Magyarország emlőseinek szőrtani határozója" - mint mentőöv

Tegnap sikerült pénzzé alakítanom egy öt évvel ezelőtt szerkesztett munkámat, a "Magyarország emlőseinek szőrtani határozója" című kötet 3 példányát! Na ez most egy időre kihúzott a csávából. 
Fene se gondolta volna, hogy egyszer épp ez a meló lesz a segítségére falkámnak! 


Magyarország emlőseinek szőrtani határozója
7 szűk esztendő után talán beáll a 7 bő is... Na jó, Kánaán azért még nincs, legfeljebb A. Lloyd Webber "József És a Színes, Szélesvásznú Álomkabát" musicaljében... ( https://www.youtube.com/watch?v=z5nS79f1OIQ )

Most mindenesetre nekiállok a Bibliát olvasni... 
Az Újszövetséggel kezdem, mert az, miképp a Kossuth Lajos utcában az Új Ember Kiadó vitrinjében láttam vala, körülbelül fele olyan vastag, mint az Ószövetség! Lám, a Szentföldön még tudtak (és volt idejük) írni!...
Hazafele tartva utcánkban két fix pont fogadott...
Egyik a 178-as autóbusz, amely immár hetek óta minden áldott alkalommal, amikor kilépek a ház kapuján, vagy jobbról, vagy balról érkezik! Komolyan, olykor mindkét irányból! 
Szerintem engem megfigyelnek rejtett kamerákkal, és szólnak a sofőröknek, hogy a célszemély kilépett az utcára... Az utóbbi hónapban egyetlen egyszer nem jött, ez nekem már gyanús ( http://sronika-kepeslap.qwqw.hu/?modul=oldal&tartalom=586770 )!!!
A másik, már-már origónak (igazodási pontnak) tekinthető, hogy az utcánk átellenes végén lakó kedves kutyás hölgy mindig megadott időpontban indul sétára kutyájával (azt hiszem, Stefi a neve - de ez már nem annyira origo-pontosságú...). Mindig öröm nézni, ahogy egymás mellett sétálnak, a kutya se nem húz, se nem vontatja magát! 

Egyszer meg is kérdeztem tőle: "Netán kutyatréner-e?" 
Mosolyogva válaszolta: "Nem, de jártunk az Őrmezei kutyaiskolába!" 
:)


Na jó, ő nem Stefi, de majdnem olyan...