2022. május 8., vasárnap

Rahmanyinov: OLASZ POLKA - Enrico Pace - Igor Roma - szolfézs - tengeri zsongás


Június 19-én is Szergej Rahmanyinov egyik művével jelentkeztem idővonalamon, ahhoz kapcsolódóan ma egy másik művét osztom meg, némi sajnálattal, hogy tizenéves koromban bár jártam zongoraórákra, pontosabban kellett volna járnom, de gyakorta "lógtam" ezen órákról, soha/senki nem mondta nekem, hogy ebben a műfajban nem csak az ujjakkal, de a KÖNYÖKKEL is lehet JÁTSZANI, mint ahogy ezen a felvételen Igor Roma teszi! Vagy Enrico Pace?

Mindenesetre kéretik 0:44 táján figyelni!

https://www.youtube.com/watch?v=jHdSPmIfO5U

Írtam tehát arról, hogy Enrico Pace és Igor Roma milyen zseniálisan adják elő Rahmanyinov OLASZ POLKA című művét, ma azonban egy - talán magyar - srác, Peter Bence, esetleg Bence Péter zongorajátékában gyönyörködtem, és osztom meg a facebook-on: az a VEHEMENCIA, amellyel játszik, visszaidézi az OLASZ POLKA azon részét, amikor az ERŐTELJES AKKORDOT a zongorista CSUKLÓCSAPÁSÁVAL fokozzák! "Bumm"!



Sajnos azt a gyermekkoromban, a szolfézsórák HELYETT komponált zongorajátékomat, amikor a zongora FEKETE BILLENTYŰIT püfölve igen kellemes hangzású dallamot, az általam TAVASZI ZSONGÁS néven titulált művemet nem örökítettük meg!