2020. július 12., vasárnap

GILISZTAKONZERV



Be kell vallanom, hogy Flóra és Faina mellett más élőlények minőségi/!/ táplálására már nem tudok elegendő összeget biztosítani, márpedig gyíkjaim eleddig tücsköket faltak "két-pofára", vagyis ez rengeteg pénzt emésztett fel!


 Kitaláltam, hogy ezen táplálékforrást gilisztákkal is helyettesíthetem, ami igen költséghatékony megoldás, hiszen INGYEN van! 
Elkezdtem mindenfelé, HATALMAS területeket bejárni gyűrűsférgek után kutatva, ám vajmi kevéske eredménnyel. Mindmáig...
...kertünkben, kutyáim sétáltatása közben ma lettem figyelmes arra, hogy egy hím fekete rigó bőszen dolgozik, táplálékot keres fiókái számára egy hatalmas hamisciprus alatti avarban, gilisztákat keresve, egy hozzávetőlegesen 1 négyzetméteres területen...
Eszembe-jutott Máté evangéliuma 6. fejezetéből a 26. cikk: "Nézzétek az ég madarait! Nem vetnek, nem aratnak, csűrbe sem gyűjtenek – mennyei Atyátok táplálja őket. Nem többet értek ti náluk?" - ezt gyorsan adaptáltam, imigyen: "Nézzétek az ég madarait! Nem vetnek, nem aratnak, csűrbe sem gyűjtenek – mennyei Atyátok táplálja őket. Nem érnek legalább annyit pávaszemes gyíkjaim?" 



https://www.youtube.com/watch?v=JJYvl6s_GpM






Ismeritek-e a gilisztakonzerv esetét? 

"Ha kinyitod a gilisztakonzervet, soha nem tudod úgy visszagyömöszölni a gilisztákat, mint ahogy voltak..."




...nos, jómagam így már csupán a rigó által kiválasztott helyre koncentrálva kutattam sikerrel, s a begyűjtött gilisztákat egy műanyag pitlibe gyűjtöttem, ám nem tervezem a "konzerves dobozba" visszagyömöszölni, ugyanakkor pávaszemes gyíkjaim (amely faj Spanyolország, Portugália, Északnyugat-Olaszország és Dél-Franciaország területén honosemésztőrendszerébe igen! 


Je te souhaite un bon appétit, petit lézard!

Egy láncdohányos számára azt is meg kell tapasztalni, hogy-ha egy PRIMUS-DOBOZBÓL a cigarettahüvelyek kiszóródnak, azt gyakorlatilag LEHETETLENSÉG abba a dobozba tüchtig módon visszarendezni! Szerencsére azért a PEPE-vágott-dohány egy írásra már ALKALMATLAN tollszárral a hüvelyekbe akkor is pedánsan beszuszakolható!



Márpedig akár tetszik, akár nem, a nikotin hatékonyan segíti például egy szerkesztő kreativitását, így még az Élővilág magazin főszerkesztőjeként képes voltam NAPRA PONTOSAN nyomdába küldeni az 52 lapszám összesen 1664 oldalát!