2023. március 7., kedd

Egy "SZITAKÖTŐHÖZ"







Egy "SZITAKÖTŐHÖZ"

Arra gondoltam,
írok Neked egy verset.
Nem túl hosszút,
csak valami "nyerset".
"Szitakötő" vagy,
tudd meg!




Kész szitakötő!
Feltűnsz valahonnan,
eltűnsz valahová:
lakonikus szitakötő / vagy /
(mint fentebb megmondtam).
Tűre nem tűznélek,
dobozba nem zárnálak,
Zsivágóban azonban
szívesen várnálak.




Hol elölről látlak,
hol hátulról látlak,
láthatnád, hogy írok,
látom, mégsem láttad,
Zsivágóban azonban
(ismétlem)
még szívesen látnálak...


Eddig az "érzelmességből", most pedig a KOMOLYABB rész következik...



A történet tehát MAGYARORSZÁG SZITAKÖTŐINEK KÉZIKÖNYVÉVEL kapcsolatos... Nem tudom, hogy bosszankodjak-e azon,vagy "SÁTÁNI KACAJJAL" emlékezzek vissza arra, hogy bár NÉGY szerzője volt, olybá tűnik, hogy sem AKKOR, de már 2023-ban sem fogják fel, hogy a "PÁSZTOR" és a +RABLÓ" szavak annyira röhejesek generikus, tehát nemzetségnévként, hogy az általuk preferált változatok alapján a hazai tájakon az erdőket, mezőket és vizeket RABLÓK és PÁSZTOROK népesítik be! Ha ebben valaki kételkedik, könnyen megtalálhatja az EMLÍTETT KÖNYVBEN, amellyel kapcsolatban ÚJABB NEVETSÉGES "momentum": a KÉT kiadója. a Herman Ottó Intézet  / HOI /és a Magyar Természettudományi Múzeum, mintha nem is KOMMUNIKÁLNÁNAK egymással, az EGYIKNÉL /// a múzeumi honlapon /// az ELFOGYOTT kitétel szerepel, míg a HOI honlapján a MEGRENDEL szerepel! A könyvben egyébként az alkotó-sorozatszerkesztő / jelesül jómagam / javaslataira és ELVÁRÁSÁRA a nemzetségneveket úgy-ahogy sikerült EGYSÉGESEN normális magyar szavakká alakítani, fr KÉT jelentős hazai "szitakötészeti" honlapon továbbra is ERŐLTETIK a zagyva, FÉLREÉRTHETŐ nemzetségneveket! Lelkük rajta! Ezek azok:




Szeretem a blogbejegyzéseimet úgy alakítani, hogy NÉMILEG legalább SZELLEMESEK legyenek. Ehhez pedig keresve sem lehetett volna FRAPPÁNSABBAT találni a HOI hivatalos nevénél: 

HERMAN OTTÓ INTÉZET NONPROFIT KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG
Szerintem amennyiben Herman Ottó tapasztalta volna, hogy a nevét viselő intézmény átalakult KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁGGÁ, valahogy kimódolta volna, hogy kapjanak olyasféle kézírásos levelet, amilyet ő írt annak idején a Nemzeti Múzeum vele MÉLTATLANUL bánó vezetőinek, ezzel az aláírással: NEVETŐ SENKI!