2022. március 22., kedd

A "munka" OLYKOR nemesít

           

Történt kétezervalahányban, de még az is lehet, hogy EZERKILENCSZÁZIZÉBEN, hogy kiadói kollégáimmal - ami azért BIZARR, mert életemben SOSEM voltam semmilyen cégnél ALKALMAZOTT, ennek ellenére ők, TITKOS SZAVAZÁSSAL egyszer megválasztottak az ÉV DOLGOZÓJÁNAK, akkor megkaphattam a "Kis-Kossuth-díjat" is! 

Kéretik nem megdöbbenni az EZERKILENCSZÁZIZÉBEN kifejezésen, UGYANEZ hallható a jeles magyar színművésznő, Pártos Erzsi egyik dalának szövegében is:

https://www.youtube.com/watch?v=H2T1lGflsMc 

Szinte érthetetlen, de ezen a térképen a PIHENŐHELYEMET nem ábrázolták! 



A helyszín: ZIRC... valamikor az EZREDFORDULÓ táján, a képen jómagamat lehet látni, de nem, "nem fehér tüllruhában... - - - de inkább idézem az általam egyik LEGINKÁBB kedvelt KLASSZIKUST, hogy HOL és KIT NEM ábrázol ez a fotográfia: "Ez a pillanatkép 1918-ban vagy 1919-ben készült, a Szolnok megyei Létán, a Holt-Tisza partján, a cukorgyári lakótelep közelében. De hogy hajnalban-e vagy késő délután, azt csak találgatni lehet. Biztos csak az, hogy bennünket ábrázol, Szolnok megye szépeit, a Szkalla lányokat, habos tüllruhában, szélfútta hajjal, nevetve, integetve, egy domboldalról lefutva. De hogy ki elé, mi elé futottunk, kinek vagy minek örültünk, az most már örök talány marad."

Hozzáteszem, abba a KOCKÁS nadrágomba/!/ még belefértem! Ha pedig egy "pillantást" vetnek az alattam lévő termőtestekre, AZONNAL bárkinek eszébe juthat az a szójáték, amely miatt hangsúlyoztam a NADRÁGOMBA szót! 🙂


A "munka" egyébként tényleg nemesít!

https://www.youtube.com/watch?v=_0V3NqXgu7c